چرم طبیعی یکی از مرغوبترین و قابل اعتمادترین مواد اولیه موجود در بازار مد و پوشاک است. برای افرادی که هنگام خرید تمایل به انتخاب اعلاترین جنسها را دارند، چرم طبیعی محبوبترین گزینه است. این نوع چرم از کلاسیکترین و مقاومترین پارچههایی است که بشر با بهکارگیری آن، انواع پوشاک را تولید کرده. با همه این اوصاف، احتمالا نام چرم مصنوعی را شنیدهاید؛ آیا با روش تشخیص چرم طبیعی و مصنوعی آشنا هستید؟
چرم از هر نوعی که باشد، علاقهمندان خاص خودش را دارد؛ کسانی که محصولات تهیهشده از آن را میپسندند و میخرند. پس به هر حال، ناگزیرند روش تشخیص چرم طبیعی و مصنوعی را یاد بگیرند تا انتخاب مطلوبشان میسر شود. این مقاله، راهنمای مفیدی در این مسیر خواهد بود؛ با ما همراه باشید.
برای مسلط شدن بر روش تشخیص چرم طبیعی و مصنوعی لازم است به چند نکته کلیدی توجه داشته باشید. در ادامه، به چند مورد مهم از این نکات اشاره میکنیم:
هنگامی که چرم طبیعی را در دست میگیرید متوجه وزن آن میشوید که در مقایسه با چرم مصنوعی، قابل ملاحظه است و سنگینی آن احساس میشود.
نکتهای که هنگام تشخیص چرم طبیعی و مصنوعی لازم است به آن توجه داشته باشید این است که چرم مصنوعی تنوع رنگی بسیار بالایی دارد که چنین تنوعی در چرم طبیعی کمتر پیدا میشود.
چرم مصنوعی دارای انواع بافتهاست و امکان انتخابهای متنوعتر را فراهم میکند. ضمن اینکه چرم مصنوعی قیمت مناسبتری دارد و تنوع رنگ و بافتش احتمالا شما را در دوراهی انتخاب میان چرم طبیعی و مصنوعی قرار دهد؛ لازم است اشاره کنیم که بافت چرم مصنوعی بهصورتی است که به طبیعت بازنمیگردد.
چرم طبیعی به این دلیل که از پوست حیوانات تهیه شده است، سطحی ناهموار دارد و نور را در تمام سطحش بهطور یکنواخت بازتاب نمیدهد؛ اما چرم مصنوعی نور را بهخوبی و بهصورت هماهنگ در تمام سطحش منعکس میکند. هنگامی که از این نکته به عنوان یک روش تشخیص چرم طبیعی و مصنوعی بهره میبرید، مراقب چرمهای مصنوعی از جنس نمد یا پشم حیوانات باشید؛ این نوع چرم مصنوعی، نور را نامنظم بازتاب میدهد و تشابه زیادی به چرم طبیعی دارد.
در ویدئو زیر به طور کامل تفاوت های چرم طبیعی و چرم مصنوعی مورد بررسی قرار میگیرد:
مهمترین راهحل و روش تشخیص چرم طبیعی و مصنوعی آشنایی کامل با ظاهر و بافت هر یک از انواع این چرمهاست. بدون شک برای شما هم پیش آمده که هنگام خرید از فروشگاهها و پرسوجو درباره بهترین چرم، همه فروشندگان اصرار دارند که بهترین چرم موجود در بازار همان است که آنها به شما میفروشند.
نکته مهمی که لازم است توجه ویژهای به آن داشته باشید، این است که گاهی خوشزبانی و تبلیغ اغراقآمیز فروشندگان، بابت جا زدن چرم مصنوعی بهجای طبیعی است؛ بنابراین احتمال فریب خوردن شما وجود دارد مگر اینکه روش تشخیص چرم طبیعی و مصنوعی را به خوبی بلد باشید و خودتان از میان انواع این چرمها انتخاب و خرید کنید.
یکی از تفاوتهای مهم و قابل توجه بین چرم طبیعی و مصنوعی، بافت چرم است. هنگامی که بافت چرم طبیعی را لمس میکنید، احساسی شبیه لمس یک پارچه مرغوب را برای شما تداعی میکند. چرم طبیعی همیشه منحصربهفرد است و حتی با گذر زمان، همچنان شاهد بافتی مرغوب خواهید بود که کهنه و آسیبدیده به نظر نمیرسد.
شرایط ظاهری و بافت در چرم مصنوعی بسیار متفاوتتر از شرایطی است که درمورد چرم طبیعی به آن اشاره شد. بافت چرم مصنوعی دچار زوال میشود و آن کهنگی توأم با دوام و زیبایی که در چرم طبیعی میبینیم هیچوقت در چرم مصنوعی وجود نخواهد داشت. چرم مصنوعی از بین میرود و در گذر زمان، دچار فرسودگی نامطلوبی میشود.
هنگامی که پشت پارچه چرم طبیعی را نگاه میکنید یک جنس پرزدار را شاهدید و نه جنسی از پلاستیک یا مواد جایگزین آن؛ زیرا چرم طبیعی از پوست حیوانات تهیه میشود.
فرق دیگری که میان چرم طبیعی و چرم مصنوعی وجود دارد، مساله قیمت است. دقت کنید که چرم طبیعی در مقایسه با چرم مصنوعی، قیمت بالاتری دارد و این تفاوت قیمت به دلیل مرغوبیت و دوام تقریبا همیشگی چرم طبیعی است. همچنین قیمت پایینتر چرم مصنوعی بهدلیل استفاده از مواد شیمیایی است که قیمت بسیار پایینتری دارد.
برای شفافتر شدن این وجه تمایز، لازم است توضیح دهیم که هنگام انتخاب میان چرم طبیعی و مصنوعی فقط بالاتر بودن قیمت را نمیتوان مشخصه چرم طبیعی در نظر گرفت. اگر به این ترتیب انتخاب کنید، دچار فریب فروشندگانی میشوید که چرم مصنوعی را با قیمتی بالاتر به جای چرم طبیعی به شما میفروشند. درنتیجه، دروهله اول تفاوت کیفیت و سپس تفاوت قیمت را در نظر بگیرد.
چرم مصنوعی در مقایسه با چرم طبیعی، شرایط نگهداری بسیار متفاوتی دارد. چرم مصنوعی را لازم نیست مرتباً واکس بزنید. این نوع چرم، با یک پارچه نرم هم به خوبی تمیز و براق میشود و پاک کردن لکهها از روی آن، بسیار سادهتر از تمیز کردن چرم طبیعی است.
هنگامی که چرم طبیعی را بو میکنید، بوی پوست حیوانات به مشام میرسد اما بوی چرم مصنوعی تداعیکننده بوی انواع مواد شیمیایی است.
در عصر حاضر، ایجاد دغدغههای تازه باعث شده است تا افراد در انتخابهایشان تجدید نظر کنند یا با حساسیت بیشتری به سراغ خرید یک محصول بروند. یکی از این حساسیتها، حفظ محیط زیست و دیگری، احترام به جان حیوانات است.
برای عدهای اهمیت دارد که چرم طبیعی، پارچهای است که به طبیعت بازمیگردد و خطری برای حیات آن ندارد؛ اما عدهای دیگر این نکته را غیرقابل تحمل میدانند که چرم طبیعی از پوست حیوانات تهیه میشود و سالانه یک میلیارد حیوان برای این محصول ذبح میشوند.
انتخاب چرم طبیعی دلایل دیگری هم دارد: دوام، راحتی، ایمنی پا و زیبایی.
دوام چرم طبیعی باعث میشود که محصولات تولیدشده از آن تا سالها مورد استفاده قرار گیرند؛ بدون اینکه تغییر شکل دهند، آسیب ببینند یا فرسوده شوند. همین ویژگیها باعث میشوند که خرید محصولات چرم طبیعی مقرون به صرفه هم باشد.
طبیعی بودن چرم باعث انعطاف آن میشود؛ متریال منعطف وقتی در قالب کفش مورد استفاده قرار بگیرد، شکل پا را به خود میگیرد و راحتی بینظیری را تامین میکند.
ضد آب بودن چرم طبیعی و مقاومت آن در برابر حرارت، ایمنی پا را حفظ میکند.
زیبایی چرم احتمالا اولین ویژگی آن است که در خاطر مردم میماند؛ متریالی به قدمت تاریخ مُد که در خلق انواع استایلهای چشمگیر مورد استفاده قرار میگیرد.
قدم اول برای کسب آگاهی درباره روش تشخیص چرم طبیعی و مصنوعی ، شناختن بافت و جنس چرم طبیعی و مصنوعی است.
چرم طبیعی پارچهای است که از پوست حیوانات تهیه میشود و دوام بالایی دارد. چرم مصنوعی نمونهای مصنوعی از چرم طبیعی است که برای تولید آن از مواد شیمیایی و پلاستیک بهره میبرند. این نوع چرم را از ادغام مواد مصنوعی با پارچههای طبیعی به عمل میآورند.
چرم مصنوعی مانند چرم طبیعی میتواند در صنعت پوشاک برای تولید لباس، کفش، کیف و اکسسوریها بهکار برود. همین کاربرد مشابه و ظاهر مشترک است که ضرورت فراگرفتن روش تشخیص چرم طبیعی و مصنوعی را ایجاد میکند.
چرم مصنوعی بافت منحصربهفردی دارد. این بافت معمولا از چسباندن وینیل روی پارچه تهیه میشود. وینیل از انواع متفاوتی برخوردار است که در صنعت تولید چرم مصنوعی، این انواع را بسته به میزان مرغوبیت نهایی که مورد انتظار تولیدکننده است، بهکار میگیرند.
برای تشابه هرچه بیشتر چرم مصنوعی به چرم طبیعی، تولیدکنندگان سعی در مات کردن چرم مصنوعی دارند. برای این منظور، گاهی از نمد استفاده میکنند. همچنین بهکار گرفتن پشم حیوانات نیز نتیجه خوبی بهدنبال دارد و استفاده از آن در صنعت چرم مصنوعی رایج است.
تولید چرم مصنوعی علاوهبر مواردی که ذکر شد، با بهکارگیری پلاستیک، PVC، اکریلیک و مخلوطش نیز امکانپذیر است.
چرم مصنوعی دارای انواعی است که میزان شباهت آنها به چرم طبیعی از یکدیگر متمایزشان میکند. این نوع پارچه، مانند چرم خالص از تنوعی برخوردار است و درجههای کیفی متفاوتی دارد.
هرچه چرم مصنوعی ماتتر و شبیهتر به چرم طبیعی باشد، از کیفیت بالاتری برخوردار است و درنتیجه، قیمت بیشتری دارد. به همین ترتیب، هرچه چرم براقتر و سبکتر باشد، از کیفیت پایینتر و شباهت کمتر به چرم طبیعی برخوردار است و قیمت پایینتری خواهد داشت. در ادامه با نام انواع چرم مصنوعی آشنا میشویم.
برای انتخاب روش تشخیص چرم طبیعی و مصنوعی همیشه مراقب تلاش فروشندگان برای معرفی چرم مصنوعی بهجای چرم طبیعی باشید. تولیدکنندگان چرم مصنوعی برای تهیه جنسی بسیار مشابه با چرم طبیعی بسیار خوب عمل میکنند و تشخیص جنس طبیعی از مصنوعی در این دوره کار آسانی نیست؛ اما عطر چرم طبیعی، وزن و انعطاف آن همیشه روش های خوبی برای تشخیص چرم طبیعی و مصنوعی هستند که میتوانید با تکیه بر آنها، جنس مورد نظرتان را بهدرستی انتخاب کنید.
۱۴۰۲/۱/۲۱ ۷:۵۹
ثبت نظر