انتخاب بهترین نوع واکس چرم احتمالا یکی از مهمترین دغدغههای کسانی باشد که علاقه زیادی به پوشیدن کفش چرم و سایر لباسهای چرمی دارند. اگر شما هم به دنبال پاسخ سوالاتی مثل چرا باید چرم را واکس بزنیم؟ آیا واکس زدن برای کفش چرم مناسب است؟ بهترین واکس برای کفش چرمی چیست؟ مواد تشکیلدهنده واکس چیست؟ آیا هر واکسی برای کفش چرم مناسب است؟ بهترین برند واکس چرم چیست؟ یک واکس چرم باید چه ویژگیهایی داشته باشد و مواردی از این دست باشید، خب باید بگوییم که در حال خواندن محتوای مناسبی هستید.
با اینکه کفشهای چرمی به دوام و استحکام معروف هستند، به نگهداری زیادی هم نیاز دارند؛ چرا که به دلیل دوام بالا، زیاد استفاده میشوند و در معرض آسیب قرار میگیرند. همانطور که کفش چرمی تمیز و مرتب، یک استایل خوب، جذاب و شیک برای شما میسازد، به همان نسبت هم یک کفش کثیف و پر گرد و غبار تصویری شلخته و بینظم از شما نشان میدهد که در نقطه مقابل آراسته بودن است.
از طرف دیگر، کفشهای چرمی خوب و استاندارد و با کیفیت، معمولا ارزان نیستند و کوتاهی در نگهداری صحیح آنها، باعث از بین رفتن سریعتر این کفشها میشود و جایگزین کردنشان هم کار راحتی نیست.
این ۲ عامل کافی است تا رفتار بهتری با کفشتان داشته باشید و یکی از مهمترین این رفتارها، استفاده مداوم از واکس خوب است و همین موضوع، اهمیت شناخت بهترین نوع واکس برای کفش چرم را یادآوری میکند. یک نکته دیگر اینکه اگر به واکس دسترسی نداشتید، میتوانید از وازلین هم به عنوان جایگزینی برای واکس کفش استفاده کنید.
بر خلاف گذشته که واکس از مواد و مشتقات نفتی، پارافین، بیزین (نوعی موم ترکیبی) و مواد معدنی ساخته میشد و مشکلاتی از قبیل فرسوده کردن چرم و بوی بد داشت، امروزه واکسها از موادی نظیر موم زنبور عسل، نرمکنندههای طبیعی و روغنهای گیاهی مثل پالم، کنجد، کوهانه گردو و جوجوبا ساخته میشوند که کفش چرم را نرم و لطیف میکنند و باعث حفظ رنگ آن هم میشوند.
این مواد با ایجاد لایهای محافظ بر روی کفشهای چرمی، آنها را در برابر رطوبت، گرد و غبار و خش و خراشیدگی محافظت میکنند.
واکس کفش باید به شکلی طراحی شود که بهترین حفاظت را برای کفش چرم شما به همراه داشته باشد. اما اگر دقیقتر نگاه کنیم، نکات زیر، اصلیترین ویژگیهای یک واکس مناسب هستند:
شاید برایتان جالب باشد: روش تشخیص چرم طبیعی و مصنوعی
واکسهای کفش بر اساس نوع کاربردی که دارند، به ۶ دسته کلی تقسیم میشوند که به شرح زیر هستند؛
تمیزکنندهها کار زدودن آلودگی و جرمها از سطح کفش چرم را دارند و میتوان گفت که تمیزکنندهها اولین مرحله واکس زدن کفش هستند. اگر پیش از واکس اصلی، کفش را با این واکسها تمیز نکنید، واکس ماندگاری نخواهد داشت و به صورت یکدست روی کفشها نمینشیند. تمیزکنندهها هم به صورت جامد و هم فوم، در دسترس هستند.
یکی از بزرگترین عوامل آسیبزا برای کفش چرم، رطوبت است. یک اصل قدیمی درباره محصولات چرم این است که کفشهای چرم را نباید شست؛ چه به صورت دستی و چه در ماشین لباسشویی. چرا که ترکیب آب و مواد شوینده، به راحتی کفش چرم را از بین میبرند.
همچنین قرارگیری طولانی مدت کفش در زیر باران و برف هم اصلا توصیه نمیشود؛ چون بافت چرم را به مرور زمان، فرسوده میکند. برای جلوگیری از آسیبهای ناشی از رطوبت، بهتر است از واکسها و اسپریهای مخصوص ضدآب کردن چرم استفاده کنید.
این واکسها برای کفشهای جیر و نبوک هم مناسب هستند. واکسهای مقاوم در برابر آب، برای کفشهای کار و صنعتی بهترین انتخاب محسوب میشوند.
این نوع واکس برای کفشهایی مناسب است که باید نرم و انعطافپذیر باشند و ممکن است به دلیل استفاده نشدن طولانی مدت یا شرایط نامساعد، سفت شده باشند. همچنین این واکسها برای کفشهای چرمی که تنگ بوده و به پا فشار وارد میکنند هم انتخاب خوبی هستند.
این نوع واکس، مناسب کفشهایی است که براق هستند و با استفاده مداوم کفش، درخشش آنها کاهش یافته است. واکسهای براقکننده محبوبیت زیادی بین مردم دارند؛ چرا که به راحتی و در هر شرایطی قابل استفاده هستند و به ابزار و وسایل خاصی برای واکس زدن نیاز ندارند.
اغلب واکسهای فوری از این دسته هستند. اما توصیه میشود که به صورت محدود از این واکسها استفاده کنید؛ چرا که در طولانی مدت، منافذ کفش را مسدود میکنند و باعث خشکی چرم میشوند.
این نوع واکس برای کفشهایی است که به دلیل نوع چرمی که دارند، به سرعت لکهدار میشوند و نیاز به پوششدهی ضد لک دارند.
اگر کفش چرمی که استفاده میکنید، از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و همواره باید نرم و لطیف نگهداری شود، باید از این نوع واکسها استفاده کنید تا تغذیه و رطوبترسانی به آنها به درستی انجام گیرد.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کفش مجلسی چرم
آشنایی با بهترین نوع واکس برای کفش چرم کافی نیست؛ در ادامه، بهترین برندهای واکس کفش چرم را معرفی میکنیم که در بازار ایران قابل خرید هستند. البته انواع تقلبی این واکسها نیز در بازار وجود دارند. پس در زمان خرید به اصل بودن آنها دقت کنید.
بیشتر بخوانید: راهنمای مراقبت از محصولات چرمی
۱۴۰۲/۱/۳۰ ۱۳:۵۳
ثبت نظر